October 1, 2023

Aku adalah kenderaan bermotor empat roda yang biasanya digunakan untuk pengangkutan. Badan aku diperbuat daripada keluli dan bahan komposit lain, yang kemudiannya dipasang dengan pelbagai komponen termasuk enjin, transmisi, sistem brek dan stereng. Tidak semua orang mampu memilikiku kerana harga aku bukanlah murah. Enjin aku berbunyi dengan deruman garang dan aku sering dikaitkan dengan kelajuan. Bagi sesetengah orang, aku mungkin hanya kepingan logam untuk pengangkutan. Tetapi bagi aku, aku lebih daripada itu. Setiap kali seseorang masuk ke dalam diri aku dan menghidupkan kunci, mereka menjadi sebahagian daripada cerita aku.

Aku kuat dan boleh dipercayai. Mereka sentiasa bergantung kepada aku untuk membawa ke tempat yang mereka perlu pergi dengan selamat. Aku akan membawa mereka dengan gembira. Dalam setiap pengembaraanku, tiada perjalanan yang sama; tiada destinasi yang sama. Walaupun jalan raya mungkin kelihatan sama namun pada aku sentiasa ada sesuatu yang baharu untuk ditemui.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

—————— Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *