October 1, 2023

Aku sebuah telefon bimbit dan aku melakukan lebih daripada sekadar membuat panggilan. Aku menyediakan saluran komunikasi antara rakan dan keluarga, tidak kira betapa jauhnya mereka. Aku adalah komputer bersaiz poket, menyediakan akses kepada internet, peta dan sistem navigasi, perkhidmatan penstriman video dan audio, menyediakan aplikasi untuk memudahkan tugas dan permainan untuk menghiburkan pengguna aku. Aku datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Daripada paparan yang lebih besar kepada telefon flip kecil yang mudah dimuatkan ke dalam poket.

Aku menjadikan hidup lebih mudah untuk ramai orang dalam pelbagai cara, namun aku juga menerima kritikan daripada orang yang sangat bergantung kepada aku. Ada yang cepat menyalahkan aku kerana ketagihan media sosial atau peningkatan gangguan dalam masyarakat hari ini. Namun, daripada menuding jari kepada aku sebagai punca masalah ini, adalah lebih baik untuk mengakui betapa pentingnya aku dalam menghubungkan orang di seluruh dunia dan memberi banyak kelebihan positif yang boleh membantu ramai orang.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

——————– Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *