October 1, 2023

Aku seekor kucing. Dari bulu aku yang anggun hingga rupa aku yang comel amat disukai oleh manusia. Aku mempunyai cara aku sendiri untuk melihat dunia iaitu dengan rasa ingin tahu dan penuh pengembaraan. Sama suka mengejar rama-rama, tidur di bawah sinar matahari dan ingin berseronok sepanjang masa. Setiap hari adalah sesuatu yang baharu dan mengujakan bagi aku. Hari-hari aku dipenuhi dengan bersantai, bermain dengan mainan dan meneroka setiap sudut rumah aku. Aku menghabiskan sebahagian besar masa aku untuk berseronok apatah lagi bersama tuan aku. Aku berasa selamat bersama tuan aku dan mendapatkan perlindungan darinya. Makanan yang diberikan oleh tuan aku sentiasa sedap, berkualiti dan tidak pernah kurang.

Setiap kali salah seorang manusia aku mendekati aku, aku menyapa mereka dengan dengungan yang kuat sambil aku menggosok kaki mereka. Apabila orang membelai aku dan bercakap dengan aku dalam nada yang menenangkan, aku rasa suka. Mereka juga gembira dan merasakan kebahagiaan terutamanya anak-anak tuan aku.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

——————- Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *