June 1, 2023

Aku sepasang kasut. Aku dilahirkan daripada jahitan fabrik dan kulit. Aku telah direka dengan teliti untuk memberikan keselesaan dan perlindungan untuk kaki manusia. Aku datang dalam pelbagai gaya, warna dan saiz yang sesuai untuk sebarang majlis atau dikenakan dengan pelbagai jenis pakaian.

Sebagai kasut, aku datang dalam pelbagai bentuk dan fungsi untuk memenuhi keperluan semua orang. Daripada kasut sukan kepada kasut tumit tinggi yang bergaya. Tidak kira peringkat usia semua memerlukan aku. Aku juga menawarkan sesuatu gaya untuk semua orang, menjadikan manusia lebih segak dan menawan.

Aku telah mengembara ke seluruh dunia dan telah melalui banyak pengembaraan. Aku telah melangkah beribu-ribu batu jauhnya. Tapak kaki aku telah membawa aku melalui rupa bumi yang kasar dan cerun yang licin. Tugas aku sememangnya berat. Bila tiba masanya, aku akan pergi kerana hidup aku tidak lama. Walau bagaimanapun, aku sangat bangga kerana manusia sangat bergantung pada aku.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

—————— Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *