October 1, 2023

Aku seutas jam tangan. aku telah wujud selama berabad-abad. Manusia telah menggunakan aku untuk memberitahu masa yang lebih tepat. Reka bentuk aku telah berubah dari semasa ke semasa. Akhirnya, jam tangan seperti aku muncul dalam pelbagai bentuk dan saiz – daripada jam poket hingga jam tangan mekanikal yang lebih mudah alih seiring teknologi ketepatan masa. Namun tujuan aku tetap sama iaitu membantu orang ramai mengikut jadual dan memastikan tuan aku tidak terlewat pergi ke kerja.

Aku menjalani kehidupan yang sederhana, tetapi membawa kegembiraan kepada mereka yang memakai aku. Setiap hari aku diikat pada pergelangan tangan seseorang yang istimewa dan dipercayai, dan aku telah memahami betapa pentingnya peranan aku dalam hidup mereka. Melalui jam yang berlalu, aku membantu mereka menjejaki masa; mengira minit sebarang acara atau temu janji, atau mengetahui berapa lama mereka telah keluar untuk makan tengah hari.

Aku akan terus berputar selama 24jam. Aku tidak akan tidur selagi aku masih bernyawa.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

—————— Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *