November 30, 2023

Aku sebuah beg sekolah. Tugas aku ialah membawa semua buku dan bekalan pelajar aku ke sekolah. Aku diperbuat daripada fabrik yang kuat, tahan lasak dan mempunyai banyak poket untuk menyusun semua keperluan pelajar aku. Badan aku berwarna warni dan terdapat corak yang menarik. Badan aku kukuh bagi memastikan perlindungan maksimum untuk kandungan aku yang berat. Aku rasa seronok kerana setiap hari aku dapat menemani pelajar aku dalam perjalanan mereka ke sekolah. Aku membawa buku teks, pensel, krayon, dan segala macam bekalan lain yang diperlukan untuk hari persekolahan.

Apabila tiba masa untuk makan tengah hari atau rehat rehat pada siang hari, aku boleh berehat juga kerana pelajar aku membawa aku keluar dari belakang mereka dan merehatkan aku di tempat yang selamat. Pada saat-saat di mana aku ditinggalkan sendirian atau bersandar di kerusi meja; ketika itulah hati aku bangga kerana dapat membantu pelajar aku berjaya. Setiap hari aku pulang ke rumah dengan hati yang gembira.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

—————— Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *