November 30, 2023

Saya masih ingat dengan jelas pada hari kemalangan kereta pertama saya. Saya memandu ke sekolah pada pagi yang cerah dan tenang, tiba-tiba jeritan yang kuat memenuhi udara. Sebelum saya sedar, saya telah merempuh sebuah kereta lain. Saya terkejut apabila melihat ada dua orang di dalam kenderaan lain, kedua-duanya cedera parah akibat kemalangan itu. Kerana terkejut dan tidak percaya, saya bergegas keluar dari kereta saya untuk memeriksa mereka dan memastikan mereka tidak mengalami kecederaan serius.

Paramedik tiba tidak lama kemudian, tetapi ketika itu sudah terlambat kerana salah seorang daripada mereka meninggal dunia akibat kecederaan parah di kepala. Orang lain terselamat dengan kecederaan ringan, tetapi kejadian ini menyebabkan saya berasa sedikit trauma selama beberapa minggu selepas itu.

Ini adalah peringatan bahawa kematian tidak dapat diramalkan dan boleh berlaku pada bila-bila masa, dan kita hendaklah mengambil setiap peluang untuk menghargai detik-detik yang dihabiskan bersama orang tersayang.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

——————– Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *