November 30, 2023

Melaka telah menjadi salah satu destinasi pelancongan paling popular di negara ini. Budayanya yang unik, makanan yang lazat dan tapak bersejarah menjadikannya destinasi yang sempurna untuk dilawati. Pada bulan lepas yang lalu, saya berkesempatan bercuti di Melaka bersama keluarga dan rakan-rakan.

Kami menginap di sebuah hotel berhampiran Jonker Street yang dipenuhi dengan kedai unik yang menjual cenderahati dan kraftangan tradisional. Sepanjang penginapan, kami seronok melawat beberapa tempat tarikan pelancong yang paling ikonik di Melaka seperti Kubu A’Famosa, Perigi Hang Tuah dan Muzium Warisan Baba Nyonya. Cuaca yang sesuai dan langit yang cerah membuatkan kami selesa untuk pergi bersiar-siar di sekitar negeri Melaka. Kami juga menjamu selera di restoran tempatan yang menyajikan hidangan lazat seperti laksa, nasi lemak, cendol dan satay.

Saya juga berkesempatan menaiki pelayaran di sepanjang Sungai Melaka untuk melihat bangunan-bangunan bersejarah yang berada di sepanjang tepian Sungai Melaka.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

——————– Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *