November 30, 2023

Internet telah menjadi sebahagian daripada kehidupan kita. Ramai orang menggunakannya untuk mengakses maklumat, dan untuk komunikasi, sama ada melalui e-mel, media sosial atau persidangan video. Internet juga memudahkan kita membeli-belah dalam talian dan mendapatkan perkhidmatan yang berkualiti. Dengan adanya Internet, para pelajar mudah menjalankan penyelidikan dan mengakses bahan pendidikan.

Walaupun internet menawarkan banyak kelebihan seperti akses kepada pelbagai maklumat dan keupayaan untuk berhubung dengan orang di seluruh dunia, terdapat juga beberapa kelemahan yang berkaitan dengan penggunaannya.

Satu kelemahan utama ialah terdapat risiko data peribadi dicuri atau digodam apabila menggunakan internet. Selain itu, orang ramai mudah menjadi ketagih dengan aktiviti dalam talian seperti media sosial yang boleh membawa kepada masalah kesihatan mental. Selain itu, terdapat kandungan yang tersedia dalam talian tidak sesuai untuk pelajar dan juga mudah berlaku penipuan dalam talian sekiranya tidak berwaspada.

>>> Dapatkan Koleksi Contoh Karangan Terkini di Channel Telegram >> https://t.me/koleksikarangan

—————— Perhatian : Karangan Pendek ini hanya contoh untuk anda/pelajar mendapatkan idea untuk menulis sahaja. Dilarang meniru keseluruhan karangan ini. Sila periksa tatabahasa ayat dan sila sesuaikan mengikut format karangan pendek. Pihak kami tidak menanggung kerugian atau apa sahaja yang berlaku sekiranya menggunakan contoh karangan ini………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *